Consumentenprijzen Mazda per 01-11-16 inclusief kosten rijklaar maken

Per 1 november 2016 zullen de adviesprijzen van de modellen op ikwileenmazda.nl gecommuniceerd worden inclusief alle bijkomende kosten, zoals kosten rijklaar maken.

 

Kosten rijklaar maken: hoe zit het nu precies?

Tot nu toe heeft u als consument te maken gehad met bijkomende kosten voor het rijklaar maken van de auto, die niet waren opgenomen in de consumentenadviesprijs. De reden hiervoor was dat de BPM berekend werd over de consumentenadviesprijs en niet over de bijkomende kosten na de registratie van de auto (zoals kosten rijklaar maken). Hoewel de BPM tegenwoordig berekend wordt op basis van de CO2 uitstoot, is deze splitsing blijven bestaan.

Om het voor u als consument transparanter te maken wat een auto kost heeft de ACM (Autoriteit Consument & Markt) gesteld dat per 1 november 2016 alle bijkomende kosten weer in de adviesprijzen opgenomen moeten worden. Mazda heeft er voor gekozen om vanaf nu alle adviesprijzen inclusief bijkomende kosten te communiceren.

 

Verandert er iets aan de omvang van de kosten rijklaar maken?

Er is niets gewijzigd aan de omvang van de kosten rijklaar maken, als consument betaalt u dus niets extra's.

 

De adviesprijs is dus inclusief bijkomende kosten

Vanaf 1 november 2016 worden alle prijzen op ikwileenmazda.nl inderdaad inclusief bijkomende kosten gecommuniceerd. Bij Mazda betekent dit dat de volgende zaken inbegrepen zijn in de adviesprijs:

 

Afleverklaar maken

  • Transport van de auto (van de fabriek naar de dealer)
  • Afleverbeurt
  • Kentekenplaten
  • Reinigen en poetsen van de auto

 

Afleverpakket

  • Mattenset
  • Reservelampenset
  • Veiligheidspakket bestaande uit lifehammer, EHBO-kit, gevarendriehoek en veiligheidshesje
  • Brandstof t.w.v. € 50,-

 

Wettelijke kosten

  • Kentekenkosten (€ 48,98 BTW-vrij)
  • Recyclingbijdrage (€ 42,50)

 

De consumenten adviesprijzen die door Mazda gecommuniceerd worden zijn altijd inclusief de bovenstaande kosten, terug te vinden in de disclaimers die we communiceren bij elke adviesprijs. Omdat de gecommuniceerde prijs alle kosten omvat, is dit ook de prijs waarvoor u als consument uw nieuwe Mazda de showroom uit kunt rijden, exclusief eventuele opties.

 

Wat betekent deze prijswijziging voor de zakelijk rijder? 

De bijtelling voor een zakelijk rijder wordt berekend over de fiscale waarde van de auto, dit is de adviesprijs, exclusief kosten rijklaar maken. De kosten rijklaar maken zijn wel inbegrepen in de totaalprijs van de auto. Kortom, voor een zakelijke rijder verandert er niets en hij/zij betaalt dus geen bijtelling over de kosten rijklaar maken.

Interesse in een Mazda?

Bekijk onzenieuwe modellen!

Van de compacte Mazda2 tot de ruime CX-5 of de heerlijke rijdende MX-5, bij Mazda hebben wij voor iedereen wat wils. Voorzien van het herkenbare KODO-design hebben al onze nieuwe modellen een duidelijk gezicht en bovendien uitstekende rijeigenschappen. Bekijk snel onze nieuwe modellen, boek een proefrit en laat je overtuigen.

Modellen

Disclaimer

Aan de bovengenoemde teksten kunnen geen rechten worden ontleend.